Când lectura devine mai mult decât o pasiune...

Nu puțini sunt tinerii care mai citesc în ziua de azi, dar rari sunt cei care mai fac ceva pentru această frumoasă arie. Pentru Adelina Ioniță, pasiunea pentru citit a dat naștere unor produse menite să încurajeze acest lucru. Cu o mare atracție la pernele decorative de pe vremea când era copil și după ce a constatat cu tristețe că pe piață nu se găsesc aceste obiecte care i-ar fi putut aduce bucuria în suflet, Adelina a decis să investească în elementele necesare confecționării lor, ba mai mult, să țină în viață și conexiunea om-carte.

Lucrează în paralel și la lucrarea de doctorat și nu se teme de oboseală. Pasiunea o conduce spre a face lucruri frumoase, care, speră ea, să atragă oamenii. Materialele necesare creării acestor perne se găsesc pe piață. Mai mult sau mai puțin, pe vreme caldă sau rece, Adelina pleacă de fiecare dată cu lista bine definită și își achiziționează singură fetrul, melana sau cariocele pentru textile.

„M-am gândit într-o zi cum ar fi să creez câteva perne cu scriitori, apoi m-am gândit că ar fi bine să pun și citate. Așa am început să caut fetru, pentru a confecționa scriitorii sau personajele din alte domenii, cum ar fi: teatru, film, muzică, practic tot ce ține de cultură, iar cu cariocele am decis să fac după un șablon diferit câte un citat; așa s-au născut aceste perne hand-made. De o cifră de afaceri nici nu se poate vorbi, nu acesta este scopul, nu un profit, important este ca mesajul să ajungă la cât mai mulți îndrăgostiți de lectură. O afacere hand-made nu se poate confunda cu un profit, dar când faci lucrurile din suflet și ești apreciat pentru munca ta, acesta este cel mai mare profit, povestește Adelina.
Pernele sunt confecționate manual, fiind totodată și unicate. Prețurile acestora pornesc de la 60 lei și pot ajunge la 80 lei.
Deși oamenii sunt sceptici când vine vorba de on-line, eu îi aștept totuși acolo, pentru a le arăta că mai sunt tineri care demonstrează că lucrurile nu stau tocmai așa. Nu apelez la programe plătite pentru a mă dezvolta, nu îmi place să trișez, munca îți este mai respectată atunci când ești cinstit”, a încheiat Adelina.

Așadar, Ploieștiul devine al doilea oraș din România care vine pe piață cu astfel de produse confecționate manual, după Cluj-Napoca.
    Blogger Comment
    Facebook Comment