Cum a fost la Târgul Internațional Gaudeamus 2017

Cea de-a 24-a edițe a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, s-a încheiat duminică, 26 noiembrie, în prezența unui public extreme de numeros, dornic să profite până în ultimul moment de ofertele generoase și de atmosfera minunată a evenimentului.

Târgul Internațional Gaudeamus, un eveniment extraordinar al peisajului cultural românesc de peste două decenii, a avut loc în acest an în perioada 22-26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo; ajuns în 2017 la ediția cu numărul 24, târgul a fost inițiat și organizat anual de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

În cele cinci zile de târg, vizitatorii au avut la dispoziție o gamă extra de cărți din care să-și aleagă, de la romanele unor autori consacrați până la fotografie și religie.

Lansările de carte nu au lipsit, fiind atât de multe încât unui pasionat de lectură i-a trebuit dexteritate ca să fie prezent la fiecare. Aici au intervenit preferințele în materie de literatură. Scriitorii și-au prezentat operele înconjuraţi de fanii cititori și au dat autografe.

Expozanții cu invenții au fost și ei prezenți, la fel și stand-urile cu ceai și cafea pentru o pauză scurtă.

Copiii s-au bucurat de diferite activități interactive organizate la diferite edituri. Aceștia au putut să învețe engleza într-o manieră relaxată, au cântat, s-au jucat, au pictat, iar la final au plecat cu cartea preferată.

Premianții Târgului Gaudeamus:

Editurile Humanitas, Polirom, RAO și Nemira, Agenția de Presă AGERPRES și traducătorul Radu Paraschivescu.
Trofeele Gaudeamus, acordate prin votul publicului, au revenit, în ordine, editurilor Humanitas, RAO, Nemira și Polirom.

Cea mai râvnită carte a târgului a fost Testamentul lui Abraham”, de la editura Litera.

Trofeele Presei:
Secțiunea publicații - „Adevărul”
Radio - Europa FM
TV - Televiziunea Română
Agenții de presă - AGERPRES.

„Premiul de Excelență” a fost acordat Editurii Crime Scene Press
„Premiul Educația” a revenit Academiei de Studii Economice din București.