Concursul Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor, ediția a 50-a, 2018

Cea de-a 50-a ediție a Concursului Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, organizată de Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovișteni, Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Dâmbovița și cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, se va desfășura la Târgoviște în perioada 2-4 noiembrie.

Structurat pe patru secțiuni de creație, respectiv poezie (grupaj de maximum 10 titluri), proză scurtă (trei proze însumând opt pagini), teatru scurt (1-2 piese, inclusiv pentru copii, tematica fiind la alegere) și eseu (o lucrare de circa 4-5 pagini, pe tema: Literatura premodernă târgovișteană din perspectiva unirii), concursul de literatură se adresează creatorilor din toată țara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creație sau au publicat volume de autor.

Cerințe:

Lucrările trebuie editate în word, cu fontul Times New Roman, corp 12, la un rând și jumătate. Acestea vor avea un motto ce se va regăsi într-un plic închis, conținând un CV detaliat (numele concurentului, data nașterii, activitatea literară, adresa și, obligatoriu, numărul de telefon) și vor fi trimise prin poștă (imprimate pe coală și pe un CD), până la data de 30 septembrie 2018 pe adresa: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, str. A.I. Cuza nr. 15, cod poștal 130007, Târgoviște. În cazul în care lucrările vor fi trimise prin poșta electronică (e-mail: strategiiculturale@yahoo.com), acestea vor fi însoțite de un motto, precum și de un CV (care să cuprindă datele personale enunțate mai sus), organizatorii asigurând confidențialitatea acestora până ce juriul va delibera și va stabili premianții ediției.

Atenție!

Concurenții care nu vor trimite toate datele de identificare vor fi eliminați din concurs. Conform regulamentului, concurenții care au obținut un premiu la una dintre secțiuni, în edițiile anterioare, se vor putea înscrie în concurs doar la altă secțiune, iar premiile vor fi acordate în cadru festiv, la Târgoviște, pe data de 3 noiembrie, lucrările premiate fiind publicate într-un volum editat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Nu vor participa în concurs lucrările care vor fi trimise după data de 30 septembrie 2018, data poștei, atrag atenția organizatorii.