Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt își lansează un nou roman la Humanitas Cișmigiu

Celebrul scriitor și dramaturg german, Eric-Emmanuel Schmitt va fi prezent în România între 24-26 octombrie. Pe data de 24 va participa la lansarea cărții Omul care vedea dincolo de chipuri”, în traducerea Lilianei Donose-Samuelsson, lansarea ce va avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, începând cu ora 19:00. La eveniment vor participa, alături de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitoarea și jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu, publicistul Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Întâlnirea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Romanul, apărut recent în seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt, la Editura Humanitas Fiction, este povestea lui Augustin, un tânăr jurnalist stagiar care, trăind la limita subzistenţei, supraviețuiește unui atentat terorist din Charleroi. Pentru poliție, el devine un martor prețios. Când îi pun întrebări, oamenii legii nu bănuiesc însă că timidul Augustin are un dar care îi permite să vadă dincolo de limitele percepției și deducției dintr-o anchetă. Ajutat de vocile unor prezențe inefabile, protagonistul pornește pe un drum la capătul căruia va reuși să afle răspunsuri la marile întrebări neliniștitoare și să devină un adevărat erou, arată editura.

O zi mai târziu, autorul va participa la premiera spectacolului Copilul lui Noe” - o adaptare a romanului omonim, pus într-o nouă ediție, în traducerea Ilenei Cantuniari, selecționat în cadrul FNT; producția aparținând Teatrului Metropolis.

O a doua reprezentație în cadrul FNT este programată pe 26 octombrie, de la ora 18:00.