Concurs Istoria Literaturii Române Contemporane 2019 – O viziune în actualitatea literară românească

Editura VERBANIANA lansează a-II-a ediție a concursului pentru participarea în ISTORIA LITERATURII ROMÂNE CONTEMPORANE – care apare anual.

„Istoria Literaturii Române Contemporane” este o inițiativă literară și culturală care vrea să evidențieze, anual, o serie de scriitori români mai mult, sau mai puțin cunoscuți, dar ale căror opere sunt incluse în patrimoniul național cultural român prin Depozitul Bibliotecii Naționale a României și care merită să fie aduși în atenție.

Poate participa orice scriitor cu vârsta de peste 18 ani, care are cel puțin două cărți publicate cu ISBN și CIP în Biblioteca Națională a României, atât poezie, cât și orice  alt gen literar (proză, eseu, critică literară, aforisme, etc.).

Nu se acceptă autori cu cărți publicate în self-publishing. Pot participa din nou și scriitorii publicați în ISTORIA anului 2018, fără a mai trece prin selecție: pot trimite direct materialele literare, specificând că au fost publicați în Istoria Scriitorilor Români 2018.

Scriitorii selectați vor fi incluși în ISTORIE atât cu fragmente din operele lor, fragmente din recenzii și fragmente din prefața unor opere, cât și cu un profil biografic + fotografie. Fiecărui autor îi vor fi alocate 10  pagini A5, în care acesta își poate trece inclusiv detalii de publicitate literară.
Prețul unui exemplar este de doar 50 Lei!

Este un concurs literar în urma căruia vor fi selectați scriitori români (de toate genurile literare), strict pe criterii de valoare literară!

Concursul se va încheia la data de 30 aprilie 2019.

DETALII ÎNSCRIERE:
Trimiteți pe adresa adresa de e-mail a editurii Verbaniana, următoarele materiale literare – 10 pagini A5 în total:
- Scurtă biografie literară
- Poezii sau fragmente din operele dumneavoastră
- Referințe critice: recenzii, fragmente de prefață, alte cronici sau note critice literare
- Fotografii ale unor cărți publicate
Scrierile se primesc doar in format WORD!
Deci totul în limitele a 10 pagini A5.
În cazul în care se depășește numarul de pagini, vor fi oprite pentru publicare doar primele 10 pagini.

Istoria va fi publicată în format A5, interior alb/negru, copertă color laminată, totul de foarte bună calitate.

Fiecare autor a cărui operă va fi selectată va fi anunțat personal pe e-mail în termen de aproximativ două săptămâni și, dacă va dori mai multe exemplare, va primi o ofertă personalizată. În măsura în care va primi un răspuns afirmativ, autorul va trimite pe adresa noastră de e-mail, o fotografie, adresa exactă de expediere și dovada plății.

Materialul literar se va trimite la adresa de e-mail:

Informații suplimentare la adresa de e-mail:

sau pe site-ul editurii: edituraverbaniana.wordpress.com