Concurs de debut Editura Cartea Românească – Paralela 45

Cartea Românească – Paralela 45 îi invită pe cei interesați să participe la Concursul de Debut în Poezie, Proză, Critică și istorie literară și Eseu literar pentru anul 2017. Premiul constă în publicarea volumului câștigător/ volumelor câștigătoare la Cartea Românească – Paralela 45.

Concursul se adresează tuturor autorilor care au împlinit 18 ani dar care nu depășesc vârsta de 35 de ani la data expedierii manuscriselor și care nu au debutat în volum individual până la această dată. Manuscrisele vor fi culese în word, A4, font Times New Roman, mărime 11 și se vor trimite la adresa: Editura Paralela 45, Strada Frații Golești 130, cod 110.174, Pitești, cu mențiunea Pentru Concursul de debut Cartea Românească – Paralela 45, până la data de vineri, 15 septembrie 2017, data poștei/curierului. Plicul mare, format A4, lipit, va avea în locul numelui expeditorului un motto ales de acesta și va conține: 1. manuscrisul - varianta printată 2. manuscrisul pe suport electronic (CD) 3. un plic mic, format A5, lipit, pe care se va înscrie vizibil motto-ul expeditorului, iar în interior se va regăsi înscris pe o foaie de hârtie motto-ul, alături de numele autorului și de datele de contact ale acestuia (adresa de domiciliu, adresa de e-mail, număr de telefon), precum și o fotografie color și un cv literar (date bio-bibliografice) în care se vor menționa studiile, anul debutului în reviste, site-uri, blog-uri, publicațiile print și electronice în care au apărut textele autorului, premiile literare obținute. 

Lansarea volumelor premiate va avea loc cu ocazia Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS. Componența Juriului: membri ai Uniunii Scriitorilor din România cu o autoritate critică și literară recunoscută.