Concurs de eseuri – Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu

Scopul proiectului: 
Proiectul își propune să scoată în evidență legătura specială dintre doi oameni, care nu au vrut nimic pentru ei și care s-au dedicat prin morală, luptă și sacrificiu neamului și României Mari. Iuliu Maniu și Corneliu Coposu reprezintă modele de dăruire, devotament și viziune politică pentru toți cei care decid să se implice în viața Cetății.

Iuliu Maniu și Corneliu Coposu reprezintă modele de dăruire, devotament și viziune politică pentru toți cei care decid să se implice în viața Cetății. Pe mine nu reușesc să mă intimideze, eu de la calea mea nu mă abat, eu hotărârile mele nu mi le schimb, eu ce cred că este bine pentru țară și pentru neam, asta fac. (Iuliu Maniu)

Concursul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din sistemul universitar românesc, din sistemul universitar din Basarabia și Bucovina, precum și din cel european.

Criterii de eligibilitate:
Vor fi luate în considerare numai lucrările care au ca subiect legătura, activitatea și influența pe care a avut-o Iuliu Maniu asupra lui Corneliu Coposu. Vor fi luate în considerare numai lucrări originale, care nu au mai fost publicate sau prezentate în cadrul altor proiecte, conferințe sau concursuri.
Vor fi luate în considerare numai lucările cu autor unic, fiecare participant putând concura cu un singur eseu.
Toate lucrările vor fi verificate anti-plagiat.

Eseurile vor fi redactate în limba română, numai în format Word sau PDF.
Data limită de trimitere a eseului este 1 octombrie 2017. Ele vor fi trimise împreună cu adeverința de student (sau orice alt document care atestă statutul de student) la adresa de email fundatiacoposu@gmail.com. E-mail-ul va conține numele și prenumele participantului, data nașterii, universitatea și facultatea la care este înscris, precum și orașul în care locuiește participantul. Fiecărui autor i se va confirma primirea eseului.

Juriul va fi format din:
Ana Blandiana, scriitor, președinte al juriului
Doina Alexandru, jurnalist
Dan Pavel, profesor de științe politice
Ioana Boca, istoric
Tudor Călin Zarojanu, scriitor și jurnalist

Premii acordate:
Premiul I – 3000 RON
Premiul II – 1200 RON
Premiul III – 800 RON

Organizatori: Concursul este organizat de Fundația Corneliu Coposu în parteneriat cu Fundația Academia Civică și Fundația Hanns Seidel.

Termene limită și etapele concursului
27 martie 2017: lansarea concursului
1 octombrie 2017: termenul limită pentru trimiterea eseurilor
1 noiembrie 2017: juriul desemnat va anunța câștigătorii

11 noiembrie 2017: Gala de premiere a câștigătorilor – Ateneul Român