Patru scriitori celebri și mâncarea lor preferată

Viețile marilor scriitori ne fac curioși pe mulți dintre noi. Cu toții vrem să știm ce mancau, ce beau, ce alte ocupații aveau sau cine erau oamenii din anturajul lor. Astăzi vă invit să facem un scurt istoric, culinar, pentru a vedea ce feluri de mâncăruri preferau unii  dintre cei mai importanți scriitori.

Vladimir Nabokov

Un mare admirator al ouălelor fierte, scriitorul avea chiar și o rețetă pe care o respecta cu strictețe atunci când se apuca de gătit. În plus, aceasta a fost și publicată într-o carte de bucate scrisă de Maxime de la Falaise, o fosta manechină pasionată de arta culinară.

Emily Dickinson

Nu se putea dezlipi de dulciuri. Pe lângă poezii și această constantă pare să fi pus amprenta pe viața celebrei scriitoare. Atunci când gătea, Dickinson împărțea și copiilor din vecini care așteptau cu drag să guste din minunata delicatesă pe care o pregătea Dickinson.

Ernest Hemingway

Dintr-o altă pasiune a descoperit Hemingway ca îi place un fel de mâncare; și anume – peștele, lucru care s-a întâmplat în momentul în care acesta se afla la pescuit în Spania, pe râul Irati. De aici și până la o adevărată pasiune nu a mai fost mult, așa ajunge Hemingway să devină expert în prepararea acestui fel de mancare. Păstrăvul la tigaie, gătit cu cărbuni, va rămâne mâncarea preferată a scriitorului până la sfârșitul vieții sale.

Salman Rushdie

A devenit cunsocut pe întreg mapamondul abia în 1988, după ce romanul „Versetele satanice” a văzut lumina tiparului. Câteodata scrisul cade pe locul 2 pentru el, căci kroma de miel, mâncarea de care s-a îndrăgostit încă din copilărie, pe când mama sa i-o prepara, ține capul de afiș în topul preferințelor sale.