Trei locuri din lumea literară greu de cucerit

Orașul Cahors - Cei patruzeci și cinci, de Alexandre Dumas

Bine apărat pentru poziția cheie în care se afla în sudul Franței, Cahors-ul reprezenta bogăția teritorială combinată cu siguranța locului. Cine avea în stăpânire acest oraș însemna să dețină hambare, crame, sipete, șuri, locuințe și relații; cine avea în stăpânire acest oraș avea totul de partea sa. Cine nu avea în stăpânire acest oraș însemna să fi avut totul împotriva sa. De aceea regele Navarrei, Henri, tânjea după el, rugând-o pe mama sa, regina Margareta, să facă din el o condiție a căsătoriei lui. Așadar, el decide să atace orașul cu gândul de a-l cuceri. Dacă a reușit sau nu, vă invit să citiți cartea...

Muntele Erebor - Hobbitul, de J. R. R. Tolkien

Cunoscut și sub numele de Muntele Singuratic, a fost creat în anul 1999 al celui de-al treilea Ev de către regele Thráin I, care a fugit cu piticii din poporul său după ce a trezit un Balrog din Khazad-dûm în 1980. Șase sute de ani mai târziu, în timpul domniei lui Thrór, un descendent al lui Thráin I și bunicul lui Thorin, balaurul Smaug a atacat Erebor și a luat în posesia lui comoara piticilor, iar gnomii sunt din nou obligați să fugă.

Ierusalimul - Robin Hood, de Henry Gilbert

Irascibil, schimbator și generos, Richard și-a căutat modele în vechea cavalerie, el fiind viteazul cavaler care lipsea creștinătății devenite cinică și calculată în anii 1100. Cu el, cruciada și-a redobândit strălucirea, în lipsa unei victorii durabile. El a devenit un exemplu pentru toți, fiind primul care a devenit cruciat după anunțarea cuceririi Ierusalimului de către Saladin. Acest lucru îl motivează și nu face altceva decât să pornească într-acolo, dorind să-și treacă pe lista cuceririlor și Țara Sfântă. Într-un final, Richard cucerește coasta Palestinei, dar nu și Ierusalimul.