O tânără din Argentina coase etichete cu versuri în magazinele de haine

Despre poezie, unii pot spune că nu se poate scrie nimic, iar alții fac orice ca să nu moară versurile.

Astăzi v-o prezint pe Augustina Woodgate, femeia care are un mod unic de a combina poezia cu moda. Augustina este creatoarea unor poezii etichetă”: citate inspiraționale pe care le coase pe etichetele hainelor.

Cine citește cărți de poezie? Eu una nu o fac! Dar dacă luăm o poezie, oricât de scurtă și o plasăm în locuri unde lumea nu se așteaptă să o întâlnească, cum ar fi etichetele hainelor, oamenii o vor interpreta ca un mesaj adresat lor personal”, spune ea.

Augustina „obligă” oamenii să descopere poezii în locurile în care se așteaptă mai puțin.
Știrea despre etichetarea hainelor de către ea, a răsunat peste blogosferă și, după ce mai multe publicații internaționale, cum ar fi The Guardian sau Shanghai Daily au creat articole despre isprava lui Woodgate, ea a devenit cunoscută în toată lumea.
Poezia Bombing, pe care ea a inițiat-o în aprilie 2016 pentru festivalul de poezie O, Miami, este doar unul dintre proiectele sale ambițioase. La puțin timp după ce s-a mutat în Miami, în 2004, și-a strâns propriul păr, timp de un an și, în loc să facă peruci, a ales să construiască mai multe covoare.

Augustina Woodgate spune că nu are intenția să renunțe. La fel ca și Bombing-ul său de poezie, pentru care artista continuă să se strecoare în magazinele din Berlin, Buenos Aires și Miami, fabricarea de covoare face parte din ea. „Este un proiect pentru viața mea. De ce să mă opresc? ” a încheiat Augustina.