Librottiglia, arta de îmbina lectura cu vinul bun

Un vin pentru a citi sau o carte pentru a gusta? Ei bine, ambele răspunsuri sunt corecte.
Concepută și realizată de Reverse Innovation, în parteneriat cu crama Matteo Correggia, Librottiglia este un concept în care se întâlnesc un vin și o plăcere literară. Caracteristicile fiecărui vin sunt potrivite oricărui gen narativ pentru a crea un gust literar perfect echilibrat, experiență bazată pe impresiile senzoriale și scenariile imaginate în povestiri.

Gama Librottiglia se distinge prin originalul cartea ca etichetă”: o carte mică, elegantă, care servește ca etichetă frontală a sticlei. Design-ul său grafic are un stil minimalist, modern și, în același timp, surprinzător. Coperta fiecărei povestiri este ilustrată cu o imagine intrigantă. Cablul atașat la carte transformă deschiderea și închiderea cărții într-un ritual și stabilește un fir comun care întărește identitatea liniei de produse coordonate. Un material de hârtie texturată a fost folosit pentru a spori aspectul senzual, tactil al experienței.

La final a fost aleasă sticla de 375 ml ca volum ideal pentru a exprima conceptul proiectului: o scurtă poveste de citit în timp ce vă bucurați de două pahare de vin delicios.

Librottiglia apelează la un consumator pretențios, care este atras de un produs colectabil: adulții care sunt pasionați de vin și literatură, și care doresc să se scufunde într-o experiență completă și să se bucure de un moment scurt dedicat lor înșiși.

Numele evocativ al liniei de produse provine din unirea a două cuvinte italiene: libro (book) și bottiglia (sticlă).
Trei autori au contribuit la această colecție limitată de povești incitante, care însoțesc selecția vinului:

Cântărețul-compozitor Patrizia Laquidara este autorul fabulei La Rana nella Pancia”. Deosebit de interesantă, aceasta completează personalitatea neobișnuită a Anthosului roșu; un Brachetto uscat cu un buchet de dulce surprinzător.
Scriitorul și producătorul cultular, Nadaes Marques, a creat „Ti Amo. Dimenticami”, o poveste a unei iubiri în schimbare de viață, la fel de intensă ca și roșu Nebbiolo
Roero care îl însoțește.

Jurnalistul și satiristul, Danilo Zanelli, a creat L'omicidio”, un mister plin de umor, care se îmbină cu spiritul proaspăt și ușor al albului Roero Arneis.

Librottiglia a câștigat mai multe premii:
Designul Comunicării Roșii Dot
Premiile de Design IF
Design-ul Muzeului Ateneului din Chicago, The Dieline

Premii internaționale de design:
Creativitate internațională
Marele premiu de identitate a mărcii
Premiul pentru presă în aer liber și promoție

Pachetul One More.