Assassin's Creed (Frăția) - Oliver Bowden

Ezio Auditore lasă neterminată treaba, aceea de a-l extermina pe Rodrigo Borgia și, profitând de acest moment de naivitate din partea tânărului asasin, sus-numitul Papă fuge întărind și mai mult ceata Templierilor. Ajutat de cei doi copii ai săi, Cesare și Lucrezia, cărora le va preda frâiele conducerii, Rodrigo se retrage în umbră, lăsând apele să curgă într-un singur sens; acela de a cuceri o dată pentru totdeauna Italia. Însă colindând oraș după oraș și trecând de nenumărate ori pe lângă moarte, Ezio îi dejoacă planurile. Obosit să mai lupte, vârsta nemaifiind nici ea de partea lui, Rodrigo, după cum spuneam, cedă puterea copiilor săi.
Începe o luptă pe viață și pe moarte între Templieri și Asasini, iar Ezio primește câteva lovituri grele din partea tânărului Borgia. Mai întâi asistă la uciderea unchiului său Mario, apoi Caterina Sforza este luată ostatică, urmând ca mai târziu, Cesare să i-l ia și pe Leonardo da Vinci, omul fără de care Auditore nu ar fi reușit până aici. Așadar, cu Mărul de partea sa, cu o soră vicleană și cu un meșter iscusit precum Leo, Borgia devine cel mai puternic om din Peninsulă, însă și Ezio are câteva ajutoare de partea sa: Machiavelli, Vulpea și hoții săi, Claudia, sora sa și fetele din bordelul Rosa.

Dacă va reuși Ezio să-i elibereze pe cei doi ostatici, să intre în posesia Mărului și să-l omoare pe Cesare Borgia, veți afla doar dacă veți citi și acest volum intitulat „Frăția”.