Assassin's Creed (Cruciada secretă) - Oliver Bowden

Altair, un tânăr asasin din Masyaf (Israel), ajunge în fața Marelui Maestru, după ce reușește să pună pe fugă armata condusă de Robert de Sable, conducătorul Templierilor, unde speră să fie iertat pentru aroganța de care a dat dovadă în templul lui Solomon cu câteva zile în urmă. Numai că mânia lui Al Mualim - Maestrul Asasinilor, nu poate fi controlată, așa că acesta decide să nu îl ucidă, ci să-i dea șansa de a se reintegra printre asasini.
Al Mualim îi cere lui Altair să ia viața a nouă oameni, dar cu mare prudență. Zis și făcut.
Cu indicii primite ca la carte și cu o strecurare de invidiat pentru orice asasin, Altair pornește în căutarea fiecărei ținte și, rând pe rând, le doboară până ce ajunge la conducătorul lor, Robert, pe care îl omoară cu brio. Numai că în timp ce își doboară țintele, aceștia îi lasă câte un mesaj, iar Altair își dă seama că fiecare om are o legătură cu celălalt, până ce ajunge să fie trădat de Marele Maestru, care, orbit de puterea Mărului – Partea din Eden, decide să îl ucidă. Lucrurile însă nu stau tocmai așa, și Altair îl ucide pe Al Mualim, apoi preia frâiele citadelei.
Destinul lui Altair se schimbă brusc odată cu plecarea sa în Cipru, acolo unde încearcă să-i elibereze pe ciprioți de sub tirania templierilor. Tot acolo o cunoaște pe viitoarea sa soție, Maria, cu care va avea doi copii (Sef și Darim). După ce reușește să elibereze poporul, ajutat într-un moment critic de Măr, pe care jură că nu îl va mai folosi câte zile va mai avea, dar și de Maria, Altair decide într-un final să se întoarcă în citadelă, locul de origine al asasinilor, numai că nimic din ce lăsase nu mai era la fel. Dacă de templieri scăpase pentru moment și de moarte în deșert, când fusese atacat de tâlhari, venise rândul altui inamic să îl sece de energie. Abbas! Chiar cel care la un moment dat a fost numit fratele său vitreg de către Al Mualim, pune stăpânire pe citadelă, conducând-o într-un mod tiranic.

Dacă reușește Altair să redevină Marele Maestru și dacă îl va omorî pe Abbas, rămâne să aflați doar dacă citiți cartea...