Un istoric pretinde că a descoperit locația exactă în care William Shakespeare a scris „Romeo și Julieta”

Deși se știa că dramaturgul a trăit în apropiere de gara de pe Liverpool Street, între 1597 și 1598, istoricul de teatru Geoffrey Marsh pretinde că a identificat locația precisă unde a fost scrisă piesa Romeo și Julieta”.

Dovezile arată că Shakespeare a locuit într-o casă aflată pe locul unde astăzi se află un bloc de birouri, chiar lângă Biserica St. Helen, la numărul 35, de pe strada Great St. Helen's.

Marsh a descoperit că Shakespeare era chiriaș al breslei pielarilor din Londra, Company of Leathersellers.
Locul unde a trăit Shakespeare la Londra ne oferă o înțelegere mai profundă a surselor de inspirație pentru opera și viata sa”, a declarat Marsh, directorul departamentului de teatru din cadrul Muzeului Victoria și Albert.

La câțiva ani de când s-a mutat din Stratford la Londra, el trăia într-una dintre cele mai bogate parohii din oraș, alături de personalități publice importante, de comercianți bogați, de medici apreciați și de muzicieni”, a completat el.
Comercianții aveau relații în întreaga Europă, iar medicii erau în contact cu cea mai progresistă gândire a momentului din universitățile din Italia și Germania”, a explicat expertul.

Traiul într-un un astfel de centru de putere din Londra i-a crescut statutul, într-un moment în care acesta își clădea o carieră, căuta să obțină un blazon de familie și planuia să-și cumpere o casă impresionantă și scumpă în Stratford”, a încheiat istoricul.