Alchimistul - Paulo Coelho

În urmă cu câțiva ani tot auzeam de o carte mult-citită, plină de învățături și greu de ignorat. Într-o secundă am devenit curios, dar, în același timp, și ignorant pentru lunga perioadă menționată mai sus, trecând cu vederea astfel peste această carte.

Revenind în prezent, mă bucuram zilele trecute de un voucher literar primit într-un hypermarket și am zis să mă duc să îmi aleg câteva cărți. Și astfel am ales Alchimistul…

Ceva de Paulo Coelho mai citisem; Brida, și mi-a plăcut mult, însă acum venise rândul să citesc mult-celebra sa carte.
Și cine a spus că este o carte carte te învață lucruri despre viață, a avut mare dreptate.

Alchimistul se bazează pe un personaj care caută să-și trăiască Legenda Personală; mai exact un păstor care, după ce are de două ori același vis, merge la o țigancă pentru a afla semnificația visului. Urmând sfatul țigăncii, acesta pornește într-o călătorie pentru a-și îndeplini ce-i eram menit. Până la final, însă, acesta învață ce este dragostea, care este valoarea adevărată a banilor și a prieteniei, dar trece totodată și prin diferite experiențe care îl maturizează, învățând mai multe lecții despre viață.

Alchimistul de Paul Coelho este o carte pentru oricine. Cine citește această carte, va avea de învățat faptul că fiecare om are propriul destin indiferent de funcția pe care o ocupă în societate. Va mai învăța de altfel că cel mai important este prezentul, în timp ce trecutul și viitorul cad pe locul secund. Va mai învăța să-și asculte vocea inimii și, cel mai important lucru, va învăța că nu trebuie să renunțe niciodată atunci când își dorește ceva cu adevărat.