În Polonia a fost construită prima cabană pentru pasionații de lectură

Cabana Bookworm este la fel de confortabilă precum sugerează numele său. Amplasată în pădure, la 30 de mile în afara Varșoviei (Polonia), casa compactă de weekend este construită la comandă pe gustul pasionților de carte.

Antreprenorul Bartłomiej Kraciuk și designerul de interioare Marta Puchalska-Kraciuk de la Studioul de Design Moszczyńska Puchalska au proiectat cabana în scopul exclusiv de relaxare și lectură. Pereții săi de cherestea sunt căptușiți cu rafturi de cărți, în timp ce ferestrele mari aduc lasă lumina naturală să pătrundă.
„Mi-a plăcut să privesc acest peisaj, dar pentru cât timp pot face asta?”, a spus Puchalska-Kraciuk. „Poate mai mult dacă mă aflu în interior, cu o fereastră mare în față, așezat pe un scaun confortabil. Totuși, cât timp pot suporta asta? Atunci a apărut ideea de a o completa cu cărți.”

Casa are un aspect asimetric, cu un acoperiș care se înclină în sus. Etajul de jos găzduiește o bucătărie mică și o cameră de zi cu o sobă de ardere a lemnului și pereți de rafturi pline cu titluri.

O fereastră se deschide pe o punte căptușită cu molid și oferă o vedere perfectă spre pădure. La etaj există mai mult spațiu pentru cărți, în timp ce patul este ascuns sub un tavan din lemn cu șipci; un loc ideal de stat cu cartea în mână toată ziua.