Farmacia de poezie: Vedeți unde o puteți întâlni pe poeta care prescrie versuri în loc de pilule „pacienților”


Majoritatea oamenilor care au vizitat prima farmacie de poezie din lume au căutat ajutor pentru a atenua stresul și încordarea vieții moderne. Cu sediul în orașul Shropshire, în această farmacie poeta Deborah Alma este cea care prescrie poezii nu pilule „pacienților” ei. Doamna Alma aranjează cărțile din magazin în funcție de „dispoziție”, deoarece consideră că poezia poate ajuta la ameliorarea unei serii întregi de afecțiuni emoționale, de la epuizare și stres la inimi frânte.
Poeta Deborah Alma este creierul din spatele afacerii

 
În farmacie se prescriu poezii în locul pastilelor

De asemenea, conduce ateliere de poezie și consultări poetice, invitându-și „pacienții” într-o sală de consultații, punându-le o listă de întrebări și apoi „prescriindu-le” o poezie atent aleasă. Ea a spus: „Cred că, dacă există o abilitate în ceea ce fac, este să obțin poeziile potrivite către persoanele potrivite după ce le-am cunoscut puțin și le-am vorbit. Când dau o poezie cuiva, ea devine a lor și o deține - o bagă în frigiderul lor și poate fi liniștitoare, înălțătoare.” Doamna Alma a lucrat cu pacienți demențiali ani de zile și a văzut cum poezia poate schimba starea de spirit a cuiva și, de asemenea, cum le place oamenilor să fie ascultați foarte atent, atât de atent încât să scrie ce spun și să valorizeze ceea ce spun.

Apoi, într-un „moment nebun”, a dat peste o ambulanță de vânzare, a cumpărat-o și s-a autointitulat ca „poeta de urgență” care călătorește prin țară, oferind versuri în spatele acesteia.

Ea crede că forma de artă „poate face multe lucruri, poate fi o legătură intimă a cuiva care a trecut printr-o problemă înainte și a ieșit din ea, și a procesat-o, poate fi o rugăciune, poate fi un blestem, poate fi un poem de dragoste și un farmec”.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat recent un raport care a confirmat că există un număr substanțial și în continuă creștere de dovezi privind beneficiile pentru sănătate ale artelor și al Farmaciei de poezie. De asemene, se crede că obținerea poeziei potrivite la persoana potrivită poate face diferența.