Inițiativă inedită la Reșița. Transport Urban îi îndeamnă pe reșițeni să citească. Au pus cărți în mijloacele de transport!


Persoanele care circulă de acum înainte cu autobuzul în municipiul de pe Bârzava, vor avea călătoriile mult mai interesante – fiindcă vor putea să răsfoiască multe cărți. Volume din toate domeniile de interes și pentru toate vârstele sunt puse la dispoziția reșițenilor, în toate mijloacele de transport public din oraș.

„Este o inițiativă a Bibliotecii Municipale, este vorba de cărți donate de cititori. Secția a făcut câteva cutii, este adevărat nu dintre cele mai frumoase din lume, dar nu acest lucru contează. În fiecare autobuz este câte o cutie cu cărți, chiar la urcare, imediat după ușa din față. Cine vrea să citească în cele 15-20 de minute cât durează călătoria, o poate face.

Cărțile pot fi luate și acasă. Ideal ar fi ca acestea să fie aduse înapoi și după ce sunt citite. Pot fi lăsate după ce sunt citite în oricare alt autobuz. Probabil vor fi cârcotași care o să spună că sunt cărți vechi, uzate. Asta este, cine vrea să se bucure de ele, este binevenit, cine nu, să le lase acolo”, a precizat Dănuț Jurubescu, managerul Transport Urban Reșița.

De altfel, cei care doresc pot returna cărțile și la Biblioteca Municipală, iar dacă au acasă câte un volum de care nu mai au nevoie, îl pot dona și pe acesta bibliotecii sau îl pot lăsa în cutiile amplasate în autobuze.