Librăria din Oradea în care copiii se simt ca în Narnia; intră prin șifonierul fermecat și ajung regi și regine în tărâmul Cair Paravel


În centrul municipiului Oradea, două mame îndrăgostite de literatură au reușit să pună bazele unui centru de lectură, artă, muzică și joacă în care poveștile copilăriei prind viață. Laura Clintoc, omul-cheie din spatele acestei lumi de basm pe care și-a imaginat-o impreună cu partenera sa din Canada, Daniela Lunga, spune că libraria s-a deschis la sfârșitul anului 2018, după 7 luni în care amândouă au muncit extrem de mult, din dorința de a-i apropia pe copii de lumea cărților și de a le forma gustul și discernământul pentru frumos.

În acest „tărâm al poveștilor” copiii vin cu părinții și pleacă acasă fie cu o carte cumpărată, fie după ce au răsfoit mai multe volume în biblioteca existentă. În plus, adulții pot socializa într-o atmosferă caldă, la o cană de ceai sau o ceașcă de cafea.

Cair Paravel este un spațiu creativ și imaginativ amplasat în Piața 1 Decembrie, nr 3. Interiorul „librăriei copiilor” dispune de un spațiu generos, de 170 de mp, gândit în amănunt de echipa Touzson Design pentru a recrea imagini, prin simboluri ale Narniei (castelul, cufărul, felinarul).

La Cair Paravel au demarat și atelierele creative, „Ora de Povești” a început cu Povestea primelor daruri de Crăciun în lectura lui Andrei Fazecas, actor la Teatrul Arcadia, iar „Povești în jurul lumii” a avut-o că protagonistă pe soția baschetbalistului Sean Denison.