Călătoria oamenilor Cărții - Olga Tokarczuk

Romanul Olgăi Tokarczuk se bazează pe o singură idee; aceea de a fi găsită Cartea.
Astfel, personajul principal – Marchizul, pornește în căutarea acesteia însoțit de frumoasa Veronica, filantropul de Berle și Gauche, un tânăr mut, dar foarte loial.
Călătoria, care trebuie să se sfârșească odată cu ajungerea lor la mănăstirea părăsită din Sierra del Cadi unde se află Cartea, duce la nenumăratele încercări la care sunt supuși călătorii, făcând ca aceștia să rămână tot mai puțini la finalul mult-dorit.
Pe drum, Marchizul se îndrăgostește inevitabil de Veronica, pe care o protejează ca pe o nestemată, de Berle își pierde credința și, convins că totul scapă de sub control, se întoarce din drum, părăsindu-și tovarășii, iar Gauche este martorul nevinovat al tuturor întâmplărilor.

Trecând prin satele franțuzești, cei trei ajung să-l cunoască pe bătrânul alchimist Delabranche, un personaj enigmatic care trăiește într-o ciudată și interminabilă locuință subterană ce coboară pe sub munte spre centrul pământului. Acesta le prezintă călătorilor operele vieții sale: omul artificial creat pe cale alchimică, lucrarea Taumatologia precum și uimitoarea sa bibliotecă. Delabranche are un rol hotărâtor pentru Marchiz în continuarea drumului spre găsirea Cărții.

Dacă va găsi în cele din urmă această Carte Marchizul, rămâne să descoperiți doar dacă veți citi romanul scris de Olga Tokarczuk, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2018.