Parteneriat extraordinar între Cărturești și Mega Image I Vezi câte cărți se vor găsi în magazine

Mega Image și Cărturești au făcut un parteneriat pentru vânzarea de cărți în supermarketuri; primul magazin care va beneficia de titlurile librăriei fiind cel din Băneasa.

Standul reunește 300 de cărți din domenii precum ficțiune, psihologie, business, dezvoltare personală, filosofie, știință, hobby sau carte pentru copii și adolescenți, iar pentru siguranța cititorilor, toate cărțile de la raft sunt țiplate.

„Și acum, ca și înainte de pandemia Covid-19, Cărturești merge unde este nevoie de el. Prin proiectele noastre am încercat întotdeauna să fim acolo unde sunt și cititorii noștri: în librării stradale și în centre comerciale, în capitală și în cât mai multe orașe din țară, în centrul istoric, dar și în Piața Obor. Ne bucurăm de colaborarea cu Mega Image, care ne permite să îi surprindem și să le facem ziua mai frumoasă celor care ies la cumpărături în perioada aceasta. Credem că hrana pentru minte este la fel de importantă ca cea pentru trup, așa că imaginea unui coș zilnic de cumpărături în care cărțile stau alături de pâine, lapte, fructe și legume nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranță pentru o supraviețuire a comerțului cu carte într-o perioadă dificilă pentru întreaga industrie din jurul ei. Cartea ar trebui să fie printre produsele de bază și sperăm să convingem cât mai multă lume de asta”, susține Ana Niculescu, Manager Comunicare Cărturești.

Rețeaua Cărturești a închis la jumătatea lunii martie toate cele 40 de librării din București și din țară pe fondul scăderii drastice a vânzărilor în contextul Covid-19 și al închiderii de malluri unde acestea erau amplasate. Compania a rămas doar cu operațiunile on-line.
Pe de altă parte, toate cele aproape 800 de magazine de tip supermarket și proximitate modernă ale Mega Image sunt încă deschise.