Readathon: Voi încerca să citesc timp de 24 de ore!

În urmă cu o săptămână am răsfoit Youtube-ul și am dat de câteva filmulețe în care câțiva tineri au citit încontinuu 24 de ore. Îmi zic: „Oho, eroi, ce să mai!” Astfel, am stat și m-am gândit și m-am tot gândit în timp ce lucram de acasă în această perioadă nebună, în care nu am auzit decât patru cuvinte: Coronavirus, pandemie, mască și declarație.
„Gata!”, îmi spun, „Voi face și eu un readathon.” Dar ceva în mine continua să zică: „Ai înnebunit? Asta înseamnă să vorbești la cameră foarte mult, fără greșeli, fără ăăăăă și, în plus, trebuie să stai treaz 24 de ore, în care hrana și hidratarea sunt necesare.”
Decizia-i decizie, nu mai poate fi schimbată. Am pregătit deja cărțile pe care le voi citi. De hrană nu voi duce lipsă; voi comanda pizza de la Four Star - prietenii acestui frumos proiect, iar pentru a combate somnul, voi cere ajutorul celorlalți prieteni de la 5 to go, care, de asemenea, susțin ceea ce creez.

De ce fac acest lucru?

Lectura, în general, mă ajută intelectual. Îmi oferă șansa de a mă dezvolta de la o zi la alta. Odată cu deschiderea cărților pășesc în alte lumi. Fiecare carte are o poveste mai mult sau mai puțin fericită, dar aceasta este doar o notă de subsol. Cărțile nu sunt nici bune, nici rele; cărțile sunt părți din acei oameni care le-au scris și trebuie citite până la final.

Va fi greu să termin un readathon?

Dacă va fi ușor sau va fi greu să termin o asemenea cursă de lectură voi spune în vlogul de pe canalul de youtube. Cert este că nu fac parte din nici o comunitate on-line de cititori, care ar putea să pună o anumită presiune pe mine. Pur și simplu sunt independent prin ceea ce fac. Am libertatea totală de a alege ce cărți doresc în timp ce parcurg această distanță măsurată în pagini; 24 de ore!

Ce mă motivează?

Motivația vine din interior. Eu, personal, vreau să mă înving pe mine, căci eu sunt propriul inamic. Vreau să citesc tot ce mi-am propus și să îmi placă toate cărțile pe care le-am ales, ca atunci când dimineața mă va găsi treaz, să am același chef de citit ca atunci când voi începe readathon-ul.

Cum voi aborda lupta?

Tot ce trebuie să fac, este să nu grăbesc procesul, ci să aștept să mă bucur de fiecare carte pe care o voi parcurge. Nu trebuie să las stresul să mă conducă, amintindu-mi că trebuie să o termin cât mai repede, ca să mă apuc de următoarea carte pe care să o termin la fel de repede, ca să pot să le arăt oamenilor anumitul număr de pagini și cărți citite.

Așadar, mai rămâne un singur hop de trecut. Un concediu bine-meritat de la locul de muncă, pe care îl aștept de un an, și cursa va trebui să înceapă.

Nu uitați să mă susțineți cu un share la acest articol, o abonare / subscribe la canalul de youtube și cu o donație de minim 1 euro pentru acest proiect AICI.

Rămâneți aproape!