Cititori pentru scriitori. Susține scriitorii români contemporani împreună cu Cărturești!

A venit timpul să susținem împreună̆ scriitorii noștri preferați: scriitorii români contemporani. Vă invităm așadar să luați parte la o campanie de o noutate absolută atât pentru carturesti.ro, cât pentru voi, fie că sunteți cititori sau scriitori: în perioada 16 iulie – 15 septemrbie 2020, prin campania #cititoripentruscriitori, 10% din vânzările cărților autorilor români de pe cărturești.ro vor fi direcționate către Fundația Cărturești pentru sprijinirea unui program de burse oferite scriitorilor români contemporani. Cu această ocazie, în perioada menționată, niciunul dintre titlurile autorilor români nu va suferi vreun discount promoțional.

Mai departe, Asociația Maria Țibănești & Pro Patrimonio fac posibilă desfășurarea programului de burse cu patru rezidențe de creație găzduite de Conacul Petre P. Carp din Țibănești și Vila Golescu din Câmpulung. Bursele de creație literară Fundația Cărturești, Asociația Maria & Pro Patrimonio au luat naștere din dorința de a promova și încuraja dezvoltarea literaturii române contemporane, începând cu sprijinul acordat autorilor ei. Într-o piață de carte dominată de traduceri, unde, pentru majoritatea autorilor, scrisul este al doilea, dacă nu chiar al treilea job, proiectul acestor burse și rezidențe își propune să redea scriitorilor contextul adecvat pentru a se dedica scrisului: timpul necesar, „o cameră doar a lor” și cât mai puține constrângeri exterioare. Susţinerea sectorului printr-o asemenea campanie este şi mai necesară acum, când ne aflăm în continuare în plină criză provocată de pandemie, când incertitudinile și lipsurile afectează mai grav ca niciodată piața de carte, la toate nivelurile. Vă invităm să aflaţi mai multe detalii despre programul de burse și despre partenerii noștri, Asociația Maria și Pro Patrimonio, aici cartu.xyz/bursele-de-creatie-literara.

Mecanismul campaniei este foarte simplu: voi, cititorii, cumpărați cărțile autorilor români din Raftul dedicat de aici: cartu.xyz/cititori-pentru-scriitori, ei primesc un timp și o casă unde să scrie alte cărți, pe care voi le veți citi poate chiar anul viitor cu plăcerea şi satisfacţia celor care au contribuit la scrierea lor.

#cititoripentruscriitori