Viețile marilor scriitori ne fac curioși pe mulți dintre
noi. Cu toții vrem să știm ce mancau, ce beau, ce alte ocupații aveau sau cine
erau oamenii din anturajul lor. Astăzi vă invit să facem un scurt istoric,
culinar, pentru a vedea ce feluri de mâncăruri preferau unii dintre cei mai importanți scriitori.
Vladimir Nabokov
Un mare admirator al ouălelor fierte, scriitorul avea chiar
și o rețetă pe care o respecta cu strictețe atunci când se apuca de gătit. În
plus, aceasta a fost și publicată într-o carte de bucate scrisă de Maxime de la
Falaise, o fosta manechină pasionată de arta culinară.
Emily Dickinson
Nu se putea dezlipi de dulciuri. Pe lângă poezii și această constantă pare să fi pus
amprenta pe viața celebrei scriitoare. Atunci când gătea, Dickinson
împărțea și copiilor din vecini care așteptau cu drag să guste din minunata
delicatesă pe care o pregătea Dickinson.
Ernest Hemingway
Dintr-o altă pasiune a descoperit Hemingway ca îi place un
fel de mâncare; și anume – peștele, lucru care s-a întâmplat în momentul în
care acesta se afla la pescuit în Spania, pe râul Irati. De aici și până la o
adevărată pasiune nu a mai fost mult, așa ajunge Hemingway să devină expert în
prepararea acestui fel de mancare. Păstrăvul la tigaie, gătit cu cărbuni, va
rămâne mâncarea preferată a scriitorului până la sfârșitul vieții sale.
Salman Rushdie
A devenit cunsocut pe întreg mapamondul abia în 1988, după
ce romanul „Versetele satanice” a văzut lumina tiparului. Câteodata scrisul
cade pe locul 2 pentru el, căci kroma de miel, mâncarea de care s-a îndrăgostit
încă din copilărie, pe când mama sa i-o prepara, ține capul de afiș în topul
preferințelor sale.