Șapte motive pentru care nu v-ați putea opri din citit

Știm cu toții cât de importante sunt cărțile, nu neapărat pentru noi, cititorii de rând, ci și pentru cei mai puțin pasionați de acest lucru. Nu știu dacă există o mai frumoasă, relaxantă și productivă activitate pe care un om o poate face. Pe lângă toate acestea, este și foarte utilă. Vă prezint, azi, șapte motive pentru care nu vă puteți opri din citit.

1. Un capitol este o hartă pentru alt capitol. De câte ori vreți să spuneți „Gata, îl mai citesc pe acesta și închid cartea, iau o pauză!”, constatați că finalul devine mai palpitant, acțiunea urmând să continue odată cu începerea următorului.

2. Vă îndrăgostiți de personajul principal și citiți cartea până la capăt. Personajul vă trage în lumea lui, involuntar, vă ține captiv acolo, singura scăpare fiind finalul cărții pe care v-ați încumetat să o deschideți.

3. Orice carte poate dezvolta imaginația. Ajungând la sfârșitul ei, observați cum se deschide o ușă către o altă viziune a lumii, către o altă galaxie, în care nimic nu este imposibil. O experiență de nedescris, care vă va face să vreți să scăpați mereu.

4. Un pasaj interesant, o pagină sau chiar un capitol, ajută la concentrare. De câte ori nu v-ați întrebat: „Oare ce mai urmează și după asta?” Ei bine, concentrarea îmbunătățită în timpul cititului vă va ajuta și în alte momente, de pildă, la locul de muncă.

5. Resimțirea umorului în fiecare cuvânt, în caz de cartea este de așa natură. Cine s-ar mai dezlipi de foile ei? Există „marele risc” de a citi până la capăt, uitând de hrană, apă și odihnă.

6. O carte de aventuri o veți savura, efectiv. Se vor naște idei pentru viitoarele călătorii, dar cea mai frumoasă și lungă dintre ele este cea în care sunteți deja; lectura. Aici nu este nevoie de bani, iar fericirea vine odată cu suspansul trăit printre cuvinte.

7. A apărut și film după cartea pe care o lecturați? Un prilej numai bun ca să vă motivați pentru a o termina și a o povesti rudelor sau prietenilor. Nici o peliculă nu prezintă fiecare întâmplare în parte, însă cărțile da.