Biblia pierdută - Igor Bergler

Charles Backer, un profesor de la Universitatea din Princetown se află în plină conferință în Sighișoara, când discursul său este întrerupt de un polițist care îi șoptește la ureche că trebuie să îl însoțească pentru a vedea câteva crime. Ceva mai târziu, Charles face cunoștință cu Christa Wolf, angajată la Interpol, cea care l-a și trimis pe polițist după el. De aici, lucrurile iau o întorsătură neașteptată pentru celebrul profesor. Rugat să traducă semnele de pe cadavre, Charles pare total depășit. Christa, însă, insistă să îl chestioneze pe profesor, spunându-i despre tatuajele celor trei victime, identice, de altfel, și despre desenul grotesc de pe cartea lui de vizită, pentru care este întrebat dacă îl venerează pe diavol, semne care se găsesc și într-o carte foarte veche (Codex Gigas), o carte catalogată mult timp ca fiind una dintre minunile lumii. Lată de jumătate de metru, cu grosimea de douăzeci de centimetri și greutatea de optzeci și două de kilograme, despre această carte se știe că a fost scrisă într-o singură noapte de călugărul Herman, în anul 1229, într-o mănăstire din Cehia.
Motivul pentru care Charles se află în Sighișoara, nu este conferința din care a fost înrerupt, ci aflase cu ceva timp în urmă de la un necunoscut că aici se afla o sabie care a aparținut lui Vlad Țepeș, care a primit-o personal de la sultanul Murad al II-lea, chiar în prima zi când acesta l-a urcat pe tronul Țării Românești, și pe care bunicul lui Charles o dorea cu prisosință.
Charles pleacă împreună cu Christa în Cehia, iar în trenul care îi ducea pe cei doi într-acolo, au loc alte crime, iar garnitura este oprită în plin câmp. Charles și Christa decid să părăsească trenul și caută să găsească un refugiu, însă sunt prinși și duși la secția de poliție, unde sunt închiși după gratii. Într-o noapte, cei doi sunt ajutați să evadeze de o siluetă ciudată.
În cele din urmă ajung la Praga, iar Charles începe să descifreze cuvintele de pe bilețelele pe care le avea în mapa sa maronie.

Dacă va reuși el să găsească sabia și uriașa carte, rămâne să aflați doar dacă citiți romanul lui Igor Bergler!