Un tânăr nu a reușit să promoveze Bacalaureatul după ce la Limba și Literatura Română a luat nota 10

Unul dintre candidații la Bacalaureat are codul 930634 și a picat examenul pentru că nu a avut minimum nota 5 la proba de matematică, deși a luat 10 la Română și 10 la Anatomie.

O analiză a situației candidatului de la Liceul „Traian Vuia” din Craiova, județul Dolj, arată că din cei 25 de candidați, absolvenți în 2020 ai clasei de Matematică-Informatică a acestui liceu, 7 au fost respinși (28%) pentru notele sub 5 luate la matematică. Adică el și alți 6 colegi.

Condiția pentru a lua Bacalaureatul este să ai minimum nota 5 la fiecare dintre probele scrise și minimum media 6 la Bac.

Acest candidat a luat nota 4,6 la matematică, a contestat această notă și a primit 3,6 la recorectarea lucrării. Prin urmare nu a promovat examenul și va avea opțiunea să dea această probă în sesiunea din toamnă a Bacalaureatului.

Candidatul face parte din promoția actuală și este singurul din liceu care a luat media 10 la proba scrisă de Limba și literatura română, după cum arată rezultatele publicate de Ministerul Educației. De asemenea, același candidat este singurul din tot Liceul Traian Vuia din Craiova care a luat nota 10 la proba de Biologie – Anatomie.

Elevul este la o clasă din filiera teoretică, profil matematică-informatică, intensiv informatică. A obținut competențe de utilizator avansat atât la competenele digitale de la bac, cât și la competențele de limba română oral.

Notele de la Matematică sunt de departe cele mai slabe dintre toate notele celor 25 de elevi din această clasă de Matematică-Informatică.

Sesiunea din toamnă a Bacalaureatului nu are încă un calendar aprobat și nu se știe când va începe.

La sesiunea actuală aproape una din 10 note contestate la Bacalaureat are o diferență mai mare de 1 punct la recorectare.

Notele a peste 59.000 de lucrări au fost modificate după contestații, adică 94,15% din totalul lucrărilor contestate.

Sursa: www.edupedu.ro